KUNDALINI IOGA – Links i Articles interessants

Necessites inspiració ? Tens curiositat ? Vols saber més ?

Entra en aquests links i troba una enorme selecció de kriyas, meditacions, teoria del ioga, música de kundalini, receptes, tips ioguis … i mes !!

Asociación Española de Kundalini Yoga (AEKY)

Spirit Voyage: Musica y Mantras de Kundalini Yoga

Mirabai Ceiba Oficial

Página Oficial de Snatam Kaur

Tip Yogui

LA MEDITACIÓ

” La meditació és un procés … En qualsevol moment que sigui pacífica (el millor és el temps del matí, abans del començar el dia) , et sorprendrà que en un parell de minuts un munt de pensaments començaran a arribar a tu– els pensaments classificats com a X , els pensaments d’enuig, lletjos. Si deixes que aquests pensaments passin, això és meditació. Tots aquests pensaments que poden passar en aquest moment de la teva vida mai poden entrar en la teva ment subconscient, i així no et molesten de nou. Aquest procediment de neteja de la ment es diu meditació … Es triga uns tres minuts per a obtenir aquest tipus de pensaments. I a vegades continuen molestant durant aproximadament mitja hora . Però, si físicament et mantens, la ment s’aquieta . Aquest és el fonament, o el començament de la ment meditativa. Una vegada que la teva ment comença a ser quieta i no tenir cap pensament, et sentiràs còmode, i aquesta comoditat no es pot descriure ni tan sols per mi. Tot el que puc dir és que és molt còmode, és molt acollidor, i tu voldràs fer-ho una vegada i una altra. Però al principi no pots fer-lo per molt de temps. A poc a poc, a mesura que desenvolupis aquesta comoditat , aquest procés de bombardeig de pensament es fa més curt i més curt ” .
~ Yogi Bhajan , 02/21/78

Existeix el mite que quan tu et sentis, hauries de ser capaç de relaxar la teva ment . La ment genera milers de pensaments per segon. Quan et sentis en silenci i tornes l’enfocament cap a l’interior , tu et tornes molt conscient del que està passant en el fons de la teva ment. Les distraccions són la regla. Només continua tornant al mantra o altres punts d’interès. No avaluïs o reaccions als pensaments aliens. Que siguin processats pel mantra. La ment mai es deté, però pots crear una quietud, una calma, la cual et servirà tota la teva vida. Tingues paciència amb tu mateix. Potser al principi nomes podràs un minut o dos de una meditació totalment enfocada, confia en el procés.

– extret del llibre de professors de kundalini ioga primer nivell KRI-

Quan meditar?
Qualsevol hora es bona, però el millor moment es de 4 a 7 del mati, abans de la sortida del sol, a aquesta hora es quan tot esta mes tranquil i, en lloc de somiar, processes la teva ment amb una meditació conscient. Un altre moment es de 16 a 19 de la tarda, quan el sol s’està amagant. Abans d’anar a dormir també pot ser un bon moment, ja que calma la ment i et prepara per un son mes profund. Escolleix el teu moment, però que sempre sigui a la mateixa hora, agafa una rutina.

On Meditar?
Tria un lloc en el qual no seràs molestat , no et sentis vulnerable, o et distregui . Tracta d’estar a el mateix lloc tots els dies. Que sigui el teu lloc , omplir-lo amb veles, flors , imatges espirituals i / o imatges de llocs que t’agradin , i qualsevol altra cosa que sigui calmant, estimulant. Asseu-te a la teva catifa per practicar, també pot ser una manta de fibra natural o , si és necessari , un matalàs ferm o en una cadira dedicada per a aquesta fi.

Comprometre’s a una Meditació:
Qualsevol que sigui la meditació que triïs fer , per a obtenir el màxim benefici, compromet-te plenament a fer-ho durant una certa quantitat i durada de temps . Tingues en compte que 3 minuts al dia és més eficaç que 31 minuts una vegada a la setmana . Si et saltes un dia , no et rendeixis , comença de nou i segueix el ritme!

Entonar-se amb el Adi Mantra:
Canta Ong Namo Guru Dev Namo tres vegades abans de començar la meditació . També pots optar per fer una kriya de ioga o alguns exercicis d’escalfament després d’entonar-te. El mantra OM també el podries entonar tres cops abans de fer la meditació i unes quantes asanes.

També seria correcte entonar els mantres un sol cop.

Estableix la teva intenció:
Tingues una idea clara de qual és el resultat d’aquesta meditació per a tu . Per què has triat fer-la? Mentre més clar el teu enfocament i intenció , més poderosa serà la meditació. Tu obtens el que projectes , llavors, projecta el resultat.

També pot ser que te l’hagi donat el teu instructor de ioga perquè sap que t’anirà bé pel que li has explicat o ella/ll ha vist.

Minuts en la Meditació
La Ciència Yóguica diu que hi ha una longitud determinada de temps necessaris per a certs efectes desitjats en la meditació. Per tant , les meditacions es duen a terme durant un període de temps especificat.

3 minuts : Afecta la circulació ( la sang) i el camp electromagnètic.                                                                                                                                        7 minuts: Els patrons cerebrals comencen a canviar i el camp magnètic al voltant del cos increments la seva força.
11 minuts : Canvia el sistema glandular i nerviós.
22 minuts : Balanceja i coordina les tres ments .
31 minuts : Afecta a totes les cèl·lules i els ritmes del cos i totes les capes de la projecció de la ment.
62 minuts : Canvia la matèria grisa del cervell. S’integra el subconscient “ment ombra” i la projecció exterior.
2 ½ hores : Conté el nou patró en la ment subconscient de la ment universal circumdant.

Cicles de Meditació per a  la Transformació:
Per a obtenir els beneficis de la meditació ,s’ha d’integrar en la teva vida diària com un nou hàbit, en sànscrit se li diu sadhana.a la teva pràctica diària.

Podem utilitzar diferents cicles de la ment humana per a ajudar a reemplaçar els patrons de comportament no desitjats amb altres nous i més positius.

Recorda que el ioga és una ciència exacta;

40 dies : Canvies un hàbit.
90 dies Confirmes l’hàbit.
120 dies : Ets el el nou hàbit.
1.000 Dies: Mestratge del nou hàbit.

 

Tancament de l’espai meditatiu:                                                                                                                                                                               Per segellar la meditació sempre recorda d’inhalar, retenir l’aire, aplicar mulbhanda i exhalar. També pots exhalar, retenir l’aire i mulbhanda si vols canalitzar bé la energia kundalini. (Parlarem bé dels bhandes en un altre article.)

Queda’t un moment en silenci físic i mental, per observar els efectes de la meditació en tu.

Pot ser que tinguis emocions de plor, alegria, records…abraça’ls des del cor com a part de la teva sanació i deixa’ls anar.

La meditació es pot tancar vibrant el bij mantra SAT NAM d’un a 3 cops, o pots vibrar el mantra OM, o OM SHANTI SHANTI.

Acaba amb Pranam Mudra,Namasté mudra, Anjali mudra, fent una reverència cap al terra en senyal d’humilitat i per integrar els nous patrons dins de la teva ment.

 

Per aprendre a meditar, és altament aconsellable anar amb un centre oficial de Ioga, amb professors titulats que t’ensenyin la ciència de la meditació, així tu després, pots seguir la teva pràctic a casa, ja sabent com es fa i quina meditació és la correcta per tu.

Si vols compartir amb nosaltres les teves inquietuds, pots escriure´ns al facebook o venir a practicar al nostre centre!

 

Sat nam,

L’ERA D’ACUARI

Estem a l’Era d’Acuari, al novembre de 1991 es va assenyalar com l’ultima etapa del canvi d’Era. hi ha hagut moltes eres i canvis de època en la història, però aquest canvi és diferent. L’antiga Era de Peixos va ser dominada per les maquines i jerarquies; la nova Era d’Aquari esta regida per la consciència, l’ informació i l’energia. Aquest canvi és radical no gradual. És un canvi alhora tant en l’exterior com en el nostre interior. La ment està canviant la seva sensibilitat, la seva freqüència i el seu funcionament. El nostre estil de vida també esta canviant. El lema de la època de peixos era «ser o no ser», aprendre, créixer i arribar a ser alguna cosa; tot el coneixement era guardat en secret.

En l’Era d’Aquari no hi ha secrets, l’informació esta disponible! En aquesta Era el lema és «ser per ser»; Tu ja ets alguna cosa per la gràcia del creador, accepta la teva integritat i la teva connexió a una existència creativa més gran i expressa-les amb cada acció compromesa. Deixa que les teves accions demostrin saviesa. Només estudiar, només conèixer la veritat ja no és el més important. El valor real de la veritat ve de les teves accions, les qualitats internes de la teva ment i del teu cor.

L’Era d’Aquari té un caràcter especial:

-El canvi i l’aprenentatge són continus i per a tota la vida.
-L’intel·lecte no és suficient, hem de desenvolupar una nova relació amb l’ intuïció, l’emoció i l’instint.
-La informació no és suficient, necessitem saviesa.
-L’aprenentatge no és suficient, hem d’aprendre a aprendre.
-El nostre sentit d’identitat personal i el seu fonament està canviant.
-Necessitem aprendre a fer servir la ment meditativa, la sobre informació que tenim ens satura, hem de desenvolupar l’autocontrol, l’intuïció i viure des de la ment neutral.

Els 5 Sutras de Yogi Bhajan per a l’Era d’Aquari

1. Reconeix que l’altra persona ets tu:
L’única forma en què podem conèixer-nos a nosaltres mateixos, és a través de l’altre. Les persones són un mirall de nosaltres mateixos. El que admirem de les altres persones són qualitats que veiem en nosaltres mateixos i les qualitats que no ens agraden en els altres, estan també en nosaltres (o són part de la nostra ombra).
L’Era d’Aquari ens crida a prendre responsabilitat per la nostra experiència i a reconèixer que tots estem units, més enllà de la polaritat o la separació que creiem viure. La Veritat que tots som un.

2. Existeix una sortida a tot obstacle:
Els obstacles en la vida estan aquí per ajudar-nos a créixer espiritualment i a sanar, ningú es salva d’ells. Segons Yogi Bhajan, tots els obstacles, independent de la seva grandària, tenen una solució. Però, aquesta solució vindrà de la intuïció i de la connexió amb l’ésser intern, no des de l’ego o la ment racional. Sempre hi ha un camí a través de cada obstacle, aquest camí està disponible a qualsevol moment, però per veure-ho hem de confiar en la vida i que el camí se’ns ensenyarà des de l’espai de saviesa interna.

3. Quan el temps estigui damunt de tu, comença i la pressió desapareixerà.
L’energia d’expansió d’aquests temps ens està cridant a canviar, a créixer i a evolucionar. No té sentit aferrar-se al que era, perquè desapareixerà. Si ens preocupem pel que pot passar, estem vivint en la il·lusió del futur, si ens aferrem del passat, vivim en la il·lusió del passat. El temps és una il·lusió, el passat i el futur no existeixen, solament existeix el present i en aquest espai no existeix la pressió. El canvi és inevitable, el nostre treball és abraçar-ho i no resistir-ho. La pressió desapareixerà quan comencem lentament a caminar el camí que ens porta a créixer

4. Entén a través de la compassió o malentendràs els temps.
En l’Era d’Aquari ens porta cap a la unió i la compassió. Ens preguntem com els nostres actes afecten als altres i reconeixem el dolor en les altres persones. Especialment en aquests moments en què l’energia està difícil i estem travessant per tants reptes amb el medi ambient, no entendrem aquest món en el qual vivim, fins que actuem des de la compassió. És molt clar, no és sempre fàcil de viure, però és crucial per a l’evolució de la nostra consciència

5. Vibra el cosmos. El Cosmos buidarà el teu camí.
Tot l’univers està fet d’energia que vibra en diferents freqüències. Nosaltres també estem fets d’energia i vibrem segons el que estem pensant, sentint, parlant i actuant. És important mantenir la nostra vibració alta, a través de diferents tècniques, com la meditació, l’observació dels pensaments, la gratitud, les pràctiques de devoció, l’alimentació sana, el ball, el ioga i la música. Quan vibres alt, l’univers buidarà el teu camí i et serà més fàcil connectar-te amb la teva intuïció, escoltar les teves necessitats i practicar la compassió.

Si vols profunditzar més en aquest tema et deixo un enllaç de la revista d’AEKY que profunditza més en el tema

http://www.aeky.es/Web_AEKY/Deleg00_Aeky/Documentos/302/revista_aeky_19.pdf

L ´ ANTIC GONG

GONG

Durant incomptables segles el gong s’ha fet servir com a eina per transformar la consciència. Avui en dia, amb el creixent enteniment de com el so afecta a l’ésser humà, el poder del gong comença a reconèixer-se en els cercles científics. En la ciència iòguica, el so del gong pot restablir el patró de la matèria grisa del cervell, ajudar a expulsar del cos les cèl·lules malaltes i equilibrar els xacres. Molta gent experimenta una transformació profunda, autocurativa, i un estat de consciència pacifica a través de a vibració de gong, ja sigui en relaxació profunda o asseguda meditant.

Com relaxar-se amb el gong

Estira´t de esquena en postura de savasana (relaxació profunda). Cobreix-te amb una manta preferentment de fibres naturals. Respira profund i comença a relaxar-te. Deixa que el so del gong penetri en cada celula del teu ésser. Mentre l’escoltes, la teva ment travessa per diferents etapes. Potser sentis que el teu ser s’obre al so expansiu i alliberador, i després es resisteix i es tanca en altres etapes de la reproducció del gong. Si sents que sorgeixen sentiments intensos, recorda respirar de manera conscient. Es permet de tot, i un cop permès, passarà per la teva consciència, purificant la teva ment. El gong facilitarà el seu pas a través de la resistència i la por. Permet que el teu ésser es renti a les ones del gong de 5 a 11 minuts o més. Assegura’t de tornar al teu jo respirant profund i amb els exercicis per despertar (els que fem després de la relaxació profunda)

Potser vulguis estendre la teva relaxació escoltant música bella i exultant després del gong.

Ús del gong a la meditació

Seu amb la columna recta, les mans relaxades en qualsevol mudra que sentis còmode. Deixa que el so penetri el cos i la ment. Seu i respira de 5 a 11 minuts o més. Per acabar inhala i exhala, i estira el cos.

Comparteix!