KUNDALINI IOGA – Links i Articles interessants

Necessites inspiració ? Tens curiositat ? Vols saber més ?

Entra en aquests links i troba una enorme selecció de kriyas, meditacions, teoria del ioga, música de kundalini, receptes, tips ioguis … i mes !!

Asociación Española de Kundalini Yoga (AEKY)

Spirit Voyage: Musica y Mantras de Kundalini Yoga

Mirabai Ceiba Oficial

Página Oficial de Snatam Kaur

Tip Yogui

L’ERA D’ACUARI

Estem a l’Era d’Acuari, al novembre de 1991 es va assenyalar com l’ultima etapa del canvi d’Era. hi ha hagut moltes eres i canvis de època en la història, però aquest canvi és diferent. L’antiga Era de Peixos va ser dominada per les maquines i jerarquies; la nova Era d’Aquari esta regida per la consciència, l’ informació i l’energia. Aquest canvi és radical no gradual. És un canvi alhora tant en l’exterior com en el nostre interior. La ment està canviant la seva sensibilitat, la seva freqüència i el seu funcionament. El nostre estil de vida també esta canviant. El lema de la època de peixos era “ser o no ser”, aprendre, créixer i arribar a ser alguna cosa; tot el coneixement era guardat en secret.

En l’Era d’Aquari no hi ha secrets, l’informació esta disponible! En aquesta Era el lema és “ser per ser”; Tu ja ets alguna cosa per la gràcia del creador, accepta la teva integritat i la teva connexió a una existència creativa més gran i expressa-les amb cada acció compromesa. Deixa que les teves accions demostrin saviesa. Només estudiar, només conèixer la veritat ja no és el més important. El valor real de la veritat ve de les teves accions, les qualitats internes de la teva ment i del teu cor.

L’Era d’Aquari té un caràcter especial:

-El canvi i l’aprenentatge són continus i per a tota la vida.
-L’intel·lecte no és suficient, hem de desenvolupar una nova relació amb l’ intuïció, l’emoció i l’instint.
-La informació no és suficient, necessitem saviesa.
-L’aprenentatge no és suficient, hem d’aprendre a aprendre.
-El nostre sentit d’identitat personal i el seu fonament està canviant.
-Necessitem aprendre a fer servir la ment meditativa, la sobre informació que tenim ens satura, hem de desenvolupar l’autocontrol, l’intuïció i viure des de la ment neutral.

Els 5 Sutras de Yogi Bhajan per a l’Era d’Aquari

1. Reconeix que l’altra persona ets tu:
L’única forma en què podem conèixer-nos a nosaltres mateixos, és a través de l’altre. Les persones són un mirall de nosaltres mateixos. El que admirem de les altres persones són qualitats que veiem en nosaltres mateixos i les qualitats que no ens agraden en els altres, estan també en nosaltres (o són part de la nostra ombra).
L’Era d’Aquari ens crida a prendre responsabilitat per la nostra experiència i a reconèixer que tots estem units, més enllà de la polaritat o la separació que creiem viure. La Veritat que tots som un.

2. Existeix una sortida a tot obstacle:
Els obstacles en la vida estan aquí per ajudar-nos a créixer espiritualment i a sanar, ningú es salva d’ells. Segons Yogi Bhajan, tots els obstacles, independent de la seva grandària, tenen una solució. Però, aquesta solució vindrà de la intuïció i de la connexió amb l’ésser intern, no des de l’ego o la ment racional. Sempre hi ha un camí a través de cada obstacle, aquest camí està disponible a qualsevol moment, però per veure-ho hem de confiar en la vida i que el camí se’ns ensenyarà des de l’espai de saviesa interna.

3. Quan el temps estigui damunt de tu, comença i la pressió desapareixerà.
L’energia d’expansió d’aquests temps ens està cridant a canviar, a créixer i a evolucionar. No té sentit aferrar-se al que era, perquè desapareixerà. Si ens preocupem pel que pot passar, estem vivint en la il·lusió del futur, si ens aferrem del passat, vivim en la il·lusió del passat. El temps és una il·lusió, el passat i el futur no existeixen, solament existeix el present i en aquest espai no existeix la pressió. El canvi és inevitable, el nostre treball és abraçar-ho i no resistir-ho. La pressió desapareixerà quan comencem lentament a caminar el camí que ens porta a créixer

4. Entén a través de la compassió o malentendràs els temps.
En l’Era d’Aquari ens porta cap a la unió i la compassió. Ens preguntem com els nostres actes afecten als altres i reconeixem el dolor en les altres persones. Especialment en aquests moments en què l’energia està difícil i estem travessant per tants reptes amb el medi ambient, no entendrem aquest món en el qual vivim, fins que actuem des de la compassió. És molt clar, no és sempre fàcil de viure, però és crucial per a l’evolució de la nostra consciència

5. Vibra el cosmos. El Cosmos buidarà el teu camí.
Tot l’univers està fet d’energia que vibra en diferents freqüències. Nosaltres també estem fets d’energia i vibrem segons el que estem pensant, sentint, parlant i actuant. És important mantenir la nostra vibració alta, a través de diferents tècniques, com la meditació, l’observació dels pensaments, la gratitud, les pràctiques de devoció, l’alimentació sana, el ball, el ioga i la música. Quan vibres alt, l’univers buidarà el teu camí i et serà més fàcil connectar-te amb la teva intuïció, escoltar les teves necessitats i practicar la compassió.

Si vols profunditzar més en aquest tema et deixo un enllaç de la revista d’AEKY que profunditza més en el tema

http://www.aeky.es/Web_AEKY/Deleg00_Aeky/Documentos/302/revista_aeky_19.pdf

L ´ ANTIC GONG

GONG

Durant incomptables segles el gong s’ha fet servir com a eina per transformar la consciència. Avui en dia, amb el creixent enteniment de com el so afecta a l’ésser humà, el poder del gong comença a reconèixer-se en els cercles científics. En la ciència iòguica, el so del gong pot restablir el patró de la matèria grisa del cervell, ajudar a expulsar del cos les cèl·lules malaltes i equilibrar els xacres. Molta gent experimenta una transformació profunda, autocurativa, i un estat de consciència pacifica a través de a vibració de gong, ja sigui en relaxació profunda o asseguda meditant.

Com relaxar-se amb el gong

Estira´t de esquena en postura de savasana (relaxació profunda). Cobreix-te amb una manta preferentment de fibres naturals. Respira profund i comença a relaxar-te. Deixa que el so del gong penetri en cada celula del teu ésser. Mentre l’escoltes, la teva ment travessa per diferents etapes. Potser sentis que el teu ser s’obre al so expansiu i alliberador, i després es resisteix i es tanca en altres etapes de la reproducció del gong. Si sents que sorgeixen sentiments intensos, recorda respirar de manera conscient. Es permet de tot, i un cop permès, passarà per la teva consciència, purificant la teva ment. El gong facilitarà el seu pas a través de la resistència i la por. Permet que el teu ésser es renti a les ones del gong de 5 a 11 minuts o més. Assegura’t de tornar al teu jo respirant profund i amb els exercicis per despertar (els que fem després de la relaxació profunda)

Potser vulguis estendre la teva relaxació escoltant música bella i exultant després del gong.

Ús del gong a la meditació

Seu amb la columna recta, les mans relaxades en qualsevol mudra que sentis còmode. Deixa que el so penetri el cos i la ment. Seu i respira de 5 a 11 minuts o més. Per acabar inhala i exhala, i estira el cos.

Comparteix!