KUNDALINI IOGA – Mantres

ELS MANTRES DE L’ERA D’AQUARI

EK ONG KAR:

Shakti Mantra o Long Ek Ong kar,és el primer mantra que el mestre Yogi Bhajan va ensenyar quan va arribar a Estats Units, és un ashtang mantra, els seus sons s’associen als 8 chakras i és el teu camí per connectar-te amb l’energia creadora universal. És el primer mantra que es canta en el sadhana matinal.

EK, significa un, l’essència de tot.

ONG, és la vibració primordial de la qual flueix tota la creativitat. Transcendeix els conceptes limitats del món i de l’ésser i penetra al centre creatiu que recolza a tot a través del so ONG. Aquest so és nasal, creat en el nas i paladar i vibra en tot el crani.

KAR, significa creació.

SAT, significa veritat.

NAM, significa nom, identitat.

SIR, signifiquen gran.

WAHE, és l’expressió intraduïble del que experimenta el poder suprem de creació. L’èxtasi.

GURU, significa la saviesa, el sentit de la saviesa superior.

Quedaria com: «Existeix un creador a través de tota la creació el nom de la qual és Veritat. El més gran és l’èxtasi d’aquesta saviesa suprema»

Aquest mantra es vibra d’aquesta forma:

Prens una inhalació profunda i cantes EK ONG KAR en una sola exhalació, el EK és curt i ONG KAR tots dos igualment llargs.

Pren una altra inhalació i canta SAT NAM SIRI. SAT és curt, NAM molt llarg i SIRI curt.

Llavors pren una mitja respiració i canta WAHE GURU. WAHE és curt i GURU llarg.

Variació en vibrar-ho:

Aquest mantra és més efectiu si en cada so contreus i projectes l’energia des de cada txakra, és a dir, en EK contreus el primer txakra arrel, en ONG el txakra dels genitals, KAR en el tercer txakra de la zona del melic.

Segueixes mantenint la contracció dels tres anteriors txakres i agafes una altra inhalació.

(inhala sense deixar de contreure el tercer txakra) i cantes SAT contraient des del quart txakra, el del cor, NAM des del cinquè txakra de la gola i SIRI des del sisè txakra, del tercer ull.

Ara agafes una petitíssima inhalació gairebé amb l’aire que tens en la boca (ja que tens tots els txakres contrets i mantenint-los) i cantes un so WAHE curt des del txakra coronari enviant l’energia cap amunt.

Per últim relaxes totes les contraccions dels txakres en cantar l’últim so GURU, i visualitzes com l’energia surt per el teu txakra coronari i s’expandeix pel teu camp electromagnètic cap a l’univers, i observes com cau al voltant de tu una pluja daurada d’energia que et banya per complet.

Aquest vídeo ho explica molt bé

WAAH YANTEE:

 

La pràctica d’aquesta meditació, diu: tota la creació es converteix en el teu amic com el mantra desperta la teva intuïció. La pràctica d’aquest mantra, donada per Rishi Patanjali, és la culminació de milers d’anys d’oració.

Els mantras són sons purs que generen fortes vibracions positives. Cada mantra produeix un efecte únic i particular. Serveix per ajudar a la intuïció que es netegi d’impureses i obtenir solucions.

WAAH YANTEE, el Gran Ser Superior.

KAR YANTEE, l’Ésser creatiu.

JAG DUT PATEE, tot el que és creatiu a través del temps.

AADAK IT WAHA, tot això és el Gran Ser.

BRAHMADE TRESHAA GURU, Els tres aspectes de Déu (Brahama, Vishnu, Shiva/Mahesh).

IT WAHE GURU, això és Wahe Guru.

Et deixo un enllaç perquè puguis escoltar-la

MUL MANTRA:

El Mul Mantra és la balada de la Il·luminació. Gurú Nanak després d’experimentar un estat de meditació profunda, pronuncia aquestes paraules davant els seus alumnes. És un mantra arrel. Expressa la seva visió il·luminada sobre l’ésser humà i el Cosmos. Descriu les qualitats que posseeix el nostre veritable Ésser. Orienta com una brúixola. El Mul mantra és el mantra suprem. Conté en ell l’arrel de so que és la base de tots els mantras:
EK ONG KAR, SAT NAM, KARTA PURKH, NIRBHAO, NIRVAIR, AKAL MOORAT, AJUNI SAI BHANG, GUR PRASAD, JAP. AD SUCH, JUGAAD SUCH, NANAK HOSI BHEE SUCH

EK ONG KAR, El Creador i la Creació són un. De l’Un surt Tot. Tot està connectat. Sóc Un amb la Consciencia Creadora.

SAT NAM, Aquesta (Ek Ong Kar) és la meva verdadera identitat.

KARTA PURKH, L’Ésser Suprem és el creador de Tot. Jo sóc també el creador de tot. El meu ego no és el centre de les coses. El meu veritable ser crea i atreu. Atrec tot el que m’arriba, sense importar si jo ho jutjo bo o dolent, correcte o incorrecte, merescut o desmerescut.

NIRBHAO, La meva Veritable Identitat desconeix la por. No tinc res a témer, només que se m’oblidi la meva Veritable Identitat.

NIRVAIR, La meva Veritable Identitat no sent ira o desig de venjança. Accepto la responsabilitat de la meva pròpia situació i potencial.

AKAL MURAT, La meva Veritable Identitat és immortal. Més enllà de la mort. Infinita.

AJOONI, La meva Veritable Identitat és eterna. No nascuda.

SAIBHANG, La meva Veritable Identitat és perfecta i completa. La meva essència porta tot el que necessito i amb aquesta mateixa energia, puc ajudar a uns altres també.

GUR PRASAAD, Aquest coneixement (i tot el que obtinc) és una gràcia, un regal diví.

JAP, Medita sobre això, és la fórmula per comprendre-ho tot.

AAD SACH, JUGAAD SACH, HAI BHI SACH, NANAK HOSI BHI SACH, Medita en allò que era veritat en el principi dels temps, que és veritat a través de cada època, que és veritat en aquest instant i que Naanak diu que serà veritat per sempre. Veritat en el passat, en el present i en el futur.

Si vols experimentar aquesta meditació, et deixo l’enllaç

SAT SIRI, SIRI AKAAL:

Aquest mantra capta la freqüència de l’Era d’Aquari a mesura que creuem el llindar cap a ella. Aquest mantra ens ajuda a establir-nos fora del canvi de temps com a éssers immortals. som perpetus. tot el que fem ve de l’espai perpetu de l’ànima. Porta saviesa i valentia.Ens ajuda a superar totes les reaccions negatives que puguem tenir davant els desafiaments i reptes.

SAT SIRI, SIRI AKAAL, SIRI AKAAL, Gran veritat, gran immortalitat, gran immortalitat.

MAAJA AKAAL, MAAJA AKAAL, grandiosa eternitat, grandiosa eternitat.

SAT NAAM, AKAAL MUURAT, la veritat és la seva identitat, la seva imatge és eterna.

WAHE GURU, més enllà de la saviesa infinita.

Cantar «Sat Siri Siri Akal» és una experiència d’apoderament.

Vols fer la prova? Aquí et deixo un enllaç perquè ho puguis experimentar

RAKHE RAKANHAR:

Aquest mantra ens el va deixar Gurú Arjan, el cinquè Gurú sikh i és per una protecció completa, Dona energia al teu Ésser i t’ajuda quant estàs dèbil físicament o tens una riquesa limitada. És una cançó a la victòria que et permet ser guiat. Es desfà de tots els obstacles per realitzar el teu destí.

RAKHE RAKHANJAAR APP UBAARIAN, Déu mateix està vigilant-nos

GUR KII PERII PAAE KAAL SAVAARIAN, Ens dona la llum i cuida dels nostres assumptes.

JOA AAP DAIAAL MANOH NA VISAARIAN, És piadós i mai ens oblida.

SAAD LLANAA KE SANG BAVLLAT TAARIAN, Déu ens guia, ens porta bones persones per ajudar-nos.

SAAKAT NINDAK DUSHT KHIN MAAEH BIDAARIAN, Déu no permet que el dolor arribi a nosaltres.

TIS SAAJIB KII TEK NAANAK MANE MAAEH, Em consolo en el pensament de Déu.

LLIS SIMRAT SUK JOE SAGALE DUUKT LLAAE, Quan jo ho recordo, em sento en pau i feliç
i tot el meu dolor marxa.

És una mica difícil per molt eficaç, practica’l, aquí tens una versió al següent enllaç

WAHE GURU, WAHE GIO:

Aquest mantra és el mantra de «l’èxtasis«, no hi ha una veritable traducció, vindria a ser: «indescriptiblement gran és la màxima i infinita saviesa de Déu». Gio és una variació afectuosa, respectuosa que significa Anima, és com una carícia a la teva Anima. Aquest mantra estimula suaument el paladar superior i estimula el meridià conegut com el punt meridià de Crist a Occident i, a Orient, com «sattvica Buddha bindu«. La llengua i els llavis corresponen al Sol i a la Lluna amb el seu moviment. Cura les ferides de la vida, recita aquest mantra i les ferides desapareixeran.

Nota sobre la postura: en aquest cant ens asseiem sobre el taló esquerre, amb el genoll dret contra el pit, mans en mudra d’oració. Ulls enfocats en la punta del nas.

GURU GURU, WAHE GURU:

L’últim mantra, és el mantra de la humilitat, relaxació, auto sanació.

Canta aquest mantra quan et sentis desafiat i busques un miracle. Per establir una vibració de pau i sanació al teu entorn, per autosanar-te o per estar millor emocionalment. És un mantra de gran connexió amb el cor i molt sanador.
Aquest mantra vibra amb la protecció de Guru Ram Das, el 4rt Guru sikh, vibra amb la seva llum, és com un guia espiritual. Reconnectat.

GURU GURU, WAHE GURU, GURU RAAM DAAS GURU: SAVI ES AQUELL QUE SERVEIX A L’INFINIT.

Per cantar aquest mantra tornem a postura fàcil, portant els palmells de les mans al centre del pit: la mà esquerra damunt de la dreta.

Mantres i la seva relació amb els txakres

chakras-mantras

    mantras-ii

 

MANTRA LAM- Primer txakra

MANTRA VAM – Segon txakra

El Mantra «Vam» activa l’energia Kundalini omplint el txakra Sacre d’energies creatives i sexuals. Voluntat de treballar i desitjos sexuals. El Mantra «Vam» neteja la sang i equilibra el reg i tensió sanguínia, relaxant per tant l’estrès del cor.
La Sang és vida i per tant la vida ha de fluir de forma constant però parsimoniosa, per la qual cosa aquest Mantra desfà varices, hemorroides, colesterol, coàguls de sang que podrien acabar en trombosi.
Vam fa vibrar els ovaris / testicles, i tot l’aparell reproductor, sanant-ho i aportant-li la força de la joventut, per això es fa efectiu en el tractament de la impotència, la frigidesa, la infertilitat, ja que a més afecta al reg sanguini com vam veure anteriorment.

També aquest Mantra tan actiu disminueix paradoxalment els símptomes de la ninfomanía, perversions o qualsevol altre tipus de desviació sexual.
Eficaç en el tractament de les malalties renals i la bufeta.

Calma la ira, el rancor, la ràbia i sana la frustracions, recolzant a l’individu a seguir creant/vivint i no desanimar-se per fracassos o desenganys anteriors.

Com es vibra el mantra :
VAM (que es pronunciarà vaaaaaaammmmmmm), quantes vegades es vulgui al dia, en un lloc relaxat i sense interferències externes, anotant igualment tot el que es va sentint o recordant quan es fa.

 

MANTRA RAM – tercer txakra

Beneficia el sistema digestiu actuant sobre el pàncrees

Pronunciar el mantra del tercer chakra:
RAM (que es pronunciarà raaaaaaammmmmmm), quantes vegades es vulgui al dia, en un lloc relaxat i sense interferències externes, anotant igualment tot el que es va sentint o recordant quan es fa.
La meditació sobre aquest chakra produirà una comprensió de la fisiologia, el funcionament intern del cos i el paper de les glàndules sense conductes en relació amb les emocions humanes.
La concentració en el melic, centre de gravetat del cos, posa fi a la indigestió, el restrenyiment i tots els problemes de la regió intestinal.
S’aconsegueix una vida llarga i saludable.
Es perd l’egoisme i s’aconsegueix el poder de crear i destruir el món. La fluïdesa que ve amb el segon chakra assumeix una forma pràctica.
Es dóna forma pràctica a les fantasies i es desenvolupa la capacitat de comandament i organització.
Dona el control sobre la parla i es poden expressar les idees amb gran eficàcia.

 

MANTRA YAM – quart txakra

El principal punt de concentració quan es produeix aquest so és el cor.
Quan es repeteix d’una manera apropiada, el so YAM controla el cor i el sistema respiratori i circulatori.
Estimula l’activitat pulmonar. Influeix sobre el nervi vague i la glàndula timus.
La seva nota musical és FA i la seva freqüència és 639 hz.
S’utilitza per mantenir-nos connectats amb nosaltres mateixos i augmentar el poder de les nostres relacions.

Com es vibra el mantra : La lletra vocal aaaaaaaaa actua sobre la part superior dels pulmons.
YAM (que es pronunciarà yaaaaaaammmmmmm), quantes vegades es vulgui al dia, en un lloc relaxat i sense interferències externes, anotant igualment tot el que es va sentint o recordant quan es fa.

 

MANTRA HAM – cinquè txakra

El principal punt de concentració quan es produeix aquesta so és  la gola.
Quan es repeteix d’una manera apropiada, el so HAM augmenta la capacitat d’expressar-se i aconseguir solucions, influeix sobre la tiroide, els pulmons, els bronquis.
Ens dóna la capacitat de comunicació i harmonitza els pensaments i els sentiments.
La seva nota musical és SOL i la seva freqüència és 741hz.

Com es vibra el mantra: HAM (que es pronunciarà haaaaaaammmmmmm), quantes vegades es vulgui al dia, en un lloc relaxat i sense interferències externes, anotant igualment tot el que es va sentint o recordant quan es fa.

MANTRA OM – sisè txakra

OM – so que va originar la creació, ho diuen els Upanishads .
Té efectes positius en la ment, purifica i neteja el cos a tots els nivells. Calama la ment i relaxa el cos. T’ajuda a enfocar-te en la meditació. Baixa el raig violeta i harmonitzes el cos fisico-eteri. Actua com una antena perquè l’energia s’ancori en tu. Pots portar la llengua al paladar i la mirada al entrecejo. Format per tres sons A-O-M que abasta els tres estats de la realitat A- és vigília- ment –sentits O- estat de somni-subtil M- somni profund. Àdhuc en l’estat de somni profund subsisteix la consciència transcendental que observa aquest i tots els altres estats.
La seva nota musical és LA i la seva freqüència és 852 hz. Per despertar la intuïció i tornar a l’ordre espiritual.
Pronunciar el mantra del cinquè chakra: OM (que es pronunciarà aaaaaaaauuuuummmmmmm).

 

 

Comparteix!