Kundalini Ioga

Ioga a Diana Torra Centre

Vine a provar les nostres classes de Ioga a Diana Torra Centre.

Kundalini Ioga. La importància de la meditació diària.

El Kundalini Ioga o ioga de la consciència consisteix, a traves de tècniques iòguiques, en la pràctica d‘exercicis per unir la ment amb el cos.

El Kundalini manté d’una banda el cos en forma i d’altra banda entrena la ment per ser forta i flexible ajuntant-la a afrontar millor els canvis i l’ estrès. En definitiva es tracta de trobar una sensació de benestar físic i mental. Ens ofereix tècniques per mantenir-nos saludables ja que un cos sà ens dóna l’ energia positiva per tractar amb calma i gràcia el nostre estat mental, emocional i espiritual.

L’exercici d’aquesta tècnica incrementa la capacitat d’oxigenació i el flux sanguini a les glàndules ; si el sistema glandular està actiu i el sistema nerviós és fort, l’ energia dels dos sistemes s’uneixen per crear un flux espinal, una sensibilitat.

Quines son les condicions ideals (no obligatòries) per practicar el Kundalini Ioga:

– Cada alumne participa en la practica del Kundalini Ioga adaptant-lo a la seva flexibilitat i fortalesa física i mental.
– Es recomana portar roba blanca i ample (preferiblement de fibres naturals). El color blanc atrau la energia positiva.
– Preferible fer la classe descalç per ajudar a estimular les terminacions energètiques dels peus (part del cos on van a parar multitud de terminacions nervioses).
– Es recomana deixar passar entre dues o tres hores des de l’últim àpat per realitzar la classe.

Conceptes basics del Kundalini Ioga:

PRANAYAMA :
prana = força vital ; yama= allò que ho controla.
Si controles la teva respiració pots controlar millor la teva vida (exemple : quan estem nerviosos utilitzem una respiració profunda per calmar-nos) ; els pulmons son els òrgans mes grans del nostre cos però nomes utilitzem un desena part de la seva capacitat pulmonar.

MANTRAS :
man=ment ; tra=moviments i/o ones mentals
Els mantres són ones de sons o paraules amb un ritme determinat que ajuden a controlar la ment, els pensaments. Quan recites un mantra amb el seu ritme i amb la pressió correcta dels punts del paladar aporta varis beneficis físics i mentals.

MUDRAS :
Els antics ioguis dibuixaven mapes de les mans identificant-los amb les diferents parts del cos i del cervell. Cada zona de la mà representa també diferents emocions i comportaments. Corbant, creuant, estirant, tocant els dits o punts dels dits en distintes configuracions son tècniques iòguiques per comunicar amb el cos i la ment.

ASANAS :
Asana és la postura adoptada en una sèrie d’exercicis. Es coneix el Kundalini Ioga com el ioga del angles i triangles. L’ús d’aquestes postures en combinació amb pranayamas, mantras i mudras és una de les principals raons per les quals el Kundalini té un efecte ràpid.

KRIYA :
Kriya és un conjunt d’exercicis compost de diferents asanes. Aquest conjunt d’asanes estan combinades per realitzar un treball en concret del nostre cos o sistema.

El ioga ens ajuda a centrar-nos a aprendre a meditar, a rebaixar tensions acumulades durant el dia. Aprendre a meditar és de vital importància donat el tipus de vides estressants que portem tots plegats. Ajuda a focalitzar, a optimitzar el temps, a ser més creatius i concentrar-nos en els objectius reals. Aprenem a baixar tensions, a buidar el cap, a sentir el moment present mentre exercitem cap i cos.

Horaris 2016-2017

Contacta’m
T. 815 800
info@dianatorra.com

Comparteix!